#1ano JMJ Rio

 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio
 • #1ano JMJ Rio

A un anno dalla GMG di Rio de Janeiro

Dopo un anno,i giovani di tutto il mondo ricordano con nostalgia la GMG di Rio de Janeiro,ai piedi del Cristo che accoglieva a braccia aperte sul Corcovado.

Giovani che gridavano per le strade della città con gioia la loro identità.

Giovani che più che in varie lingue comunicavano con la stessa gioia,la stessa speranza,gli stessi desideri,che cercavano di incontrare la stessa persona,Cristo.

Giovani che hanno scoperto insieme la bellezza della Chiesa:una Chiesa viva, giovane,gioiosa,missionaria che cammina,che non si ferma ai confini delle realtà personali.

Una Chiesa che spinge ciascuno ad essere sua parte importante, con la propria diversità, missionari per le strade del mondo.

La GMG, come diceva uno dei vescovi, non è un evento, ma un progetto del Signore iniziato con Giovanni Paolo II,che ci indica la chiesa come comunità, una famiglia di nazionalità diverse, ma con un’unica fede.

Ringraziando con nostalgia tutti gli amici brasiliani per l’affettuosa accoglienza, proiettiamo lo sguardo verso Cracovia che già affida al signore la prossima GMG 2016.
Spero che i giovani possano scoprire questa bellezza della chiesa anche a Cracovia,Polonia.

Rajmonda Melyshi

Një vit nga Dita Botërore Rinore 2013 në Rio de Janeiro 

Pas një viti, të rinjtë nga e gjithë bota rikujtojnë me nostalgji Ditën Botërore Rinore në 2013 në Rio de Janeiro, nën Krishtin që mirëpriste krahëhapur mbi Corcovado.

Të rinjë që bërtisnin nëpër rrugët e qytetit çdo ditë drejt Copacabanës  identitetin e tyre me gëzim.

Të rinjë që më shumë se sa me gjuhë të ndryshme, komunikonin me të njëjtin gëzim, me të njëjtat shpresa, dëshira, që kërkonin të takonin të njëjtin person, Krishtin.

Të rinjë që zbuluan sëbashku bukurinël e Kishës, një Kishë e gjallë, rinore, e gëzueshme, misionare që ecën, që nuk ndalet në kufijtë e realiteteve personale por nxit secilin që me diversitetin e vet të jetë pjesë e rëndësishme e saj, misionar nëpër rrugët e botës.

Të rinj rreth Papa Françeskut, me një buzëqeshje dhe fjalë të ëmbël, që tërheqte dhe të bënte për vete me thjeshtësinë e tij.

Dita Botërore Rinore, siç thoshte njëri nga ipeshkëvinjtë, nuk është një event, por një projekt i Zotit që ka filluar me Papa Gjon Palin e II, të shpallur tashmë shenjt.

Që na tregon se kush është Kisha një komunitet, një familje me zakone dhe kombësi të ndryshme, por me një Fe të vetme, që bashkëndajnë kulturat e ndryshme, që mbjellin farën e miqësisë, kur i vetmi që udhëheq jetën e secilit dhe mbarë historisë është Hyji.

 

Duke falenderuar me nostalgji të gjithë miqtë brazilianë që na mirëpriten me shumë dashuri, hedhim vështrimin në një shtet tjetër, këtë herë Europian, i cili ka vendosur tashmë logon dhe i ka drejtuar Hyjit lutjen e tij për Ditën e ardhshme Botërore në 2016.

Uroj që të rinjtë, duke u përgatitur që tani shpirërisht dhe duke u shoqëruar nga të gjithë me lutje, të mund të zbulojnë këtë bukuri të Kishës edhe në Krakovë, Poloni.

Rajmonda Melyshi

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *